Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Разни мой мисли за обстановката в страната, различни теми и събития касаещи обществото, интересна музика и др.
Автор: thrasher Категория: Лични дневници
Прочетен: 211257 Постинги: 41 Коментари: 121
Постинги в блога от Април, 2010 г.
2  >  >>
   Истината е че днес единственото свободно пространство остана това на интернет. Чрез интернет хората научиха доста важни неща които малцина знаеха. Чрез интернет хората получиха нова възможност за комуникация и обмяна на информация. Торент тракерите днес са един от най-богатите източници на какво ли не. Реално те са превърнати в една свободна зона в която всеки може да има достъп до информацията в тях. Всички в България и Европа обаче тия дни са наддали вой срещу тях. Били ограбвали интелектуалната собственост, били пирати... В Европа нещата около тракерите приключиха с делото срещу собствениците на Pirate Bay. И какво??? Ми вижте тук - thepiratebay.org. Pirate Bay е още тук. Някой европейски (еврейски) държави обаче продължават да търсят начин да спрат торентите. Много сте закъсняли... Има хиляди начини за споделяне на информация и то не чрез сайтове. Peer to Peer и Internet Protocol дават възможност за обмяна на информацията директно между потребителите. Съществуват доста мащабен брой програми за сваляне рабощети на принципа на P2P (Peer to Peer), а броят на сървърите обслужващи тия програми е още по-голям. Съществува и вариант при който вашия компютър да бъде превърнат с няколко кликвания в такъв сървър. Факт че този начин за споделяне е много по-стар от торентите и го е имало много преди тях. Хайде спрете пиратството... Истината е че тракерите са свободна зона, а на хората над нас не им се ще да бъдем свободни и гледат и малкото права и свободи които имаме да ни ги вземат. Истината е че чрез част от информацията качена в тракерите много будни хора събудиха доста такива, попаднали в летаргията на съвременния ни начин на живот. Ще ви дам и пример за това. Филмът Zeitgeist който засяга теми като световната конспирация и 11.09. се разпространява освен чрез сайта на организацията, и чрез торент тракерите и то основно чрез тях. Поредицата филми на Дейвид Айк - Secret Space, която на цена недостъпна за обикновенния българин, също се разпространява чрез торенти и не само. Да не говорим и за купищата ръководства за различини машини и разните му учебници и т.н. Тях също ги има в тракерите. 
   В заключение искам да кажа: Ако имах възможността да си купя музиката която слушам и филмите които ми харесват-повярвайте щях да го направя. Но докато стандарта ми на живот е по-нисък и от някой страни в трети свят тая работа няма да стане. Освен това драги ми господа български антипирати, по света има хиляди торент тракери това, че ще спрете два от тия които обслужват България, няма да е голям проблем за нас потребителите.
   


ПП: И тия сайтове май ще трябва да затворите. И до тях имаме достъп, повечето от тях си работят нормално.

www.torrentking.org/

Ето и малко програми за p2p обмен

www.slsknet.org/
www.emule-project.net/home/perl/general.cgi 
www.limewire.com/
www.museek-plus.org/wiki/museeq
dcplusplus.sourceforge.net/download.html

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1306 Коментари: 1 Гласове: 2
29.04.2010 15:12 - Devision Germania
Категория: Музика
Прочетен: 934 Коментари: 0 Гласове: 2
   Кво сте ми ревнали всички срещу пушачите. Всеки се ражда свободен, с право свободно да избира какво да прави със живота си. Живеем в уж свободна и демократична Европа, а отвсякъде валят забрани и ни потъпкват правата. НАШИТЕ права. Правата ни като човешки същества да избираме в коя посока ще поемем и как ще живеем. Всеки има право да избере да пуши или да не пуши. Неможе един дрисльо от европарламента да ми нарежда аз къде ще пуша и къде няма да пуша и то в МОЯТА държава! И да ми казва, че пушенето е вредно и ме убивало. Ами искам да умра и пуша. Кво стана.?!? Ще ми забраните ли?!? Ако искам утре мога да се накача на въжето щото ми е писнало да живея... Е и кво и това ли ще ми забраните?!? Мое право си е (както и на всички разумни хора) да правя това което пожелая с живота си и никой няма право да ме ограничава и да ми нарежда накъде да вървя. Свърши ерата на комунизма, където ни водеха под строй и ни нареждаха какво да правим.
   Освен това непушачите да не ми се правят на дискриминирани, защото "дескриминацията" срещу тях е най-малкия проблем в момента. В държавата ни тече една по-жестока дескриминация и това е тая срещу българския етнос. Ден след ден измислят нови наредби и забрани и ни отнемат по тоя начин държавата. Отнемат я от нас, народа на България. А между другото за да ни замажят очите за истинската ситуация медиите ни навират под носа доста по-маловажни проблеми.
   Забраната за тютюнопушене на обществени места е едно грубо ограбване на правата и свободите ни. Според мен начина да се реши този проблем - да я има или няма тази забрана е един. Р Е Ф Е Р Е Н Д У М ! Една думичка, която е забранена в България и се превърна в мръсна дума. Също като думите "патриот" и "националист". Референдумът за мене е едно наистина демократично решение, при условие обаче че вота не е манипулиран и има избирателна активност над 50%.
   А между другото едно мое заключение относно пушенето. Абе вашите дядовци като са пушили чист тютюн на колко години са починали??? Аз знам за хора които цял живот са пушили тютюн от полето и са пили домашна ракия и вино и са живели по 80-90 години, а в моя род има такъв човек, който е живял до 108 и е пушел и пиел. Ами ще мрем пушачите от рак на белия дроб, като ни пълнят цигарите с химии и лайна. Прадядо ми като е пущил тютюн от полето сигурно на 60-70 години умря от рак или сърдечен удар...
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5565 Коментари: 13 Гласове: 2
Последна промяна: 29.04.2010 13:32
Присъединете се към кампанията срещу един срамен за България филм, който изопачава теорията за произхода ни като нация и народ. Разпространявайте  статията по-долу, като я копирате във вашия блог. За повече инфо по въпроса:
saradiva.blog.bg/history/2010/04/27/sramen-za-bylgariia-film.535701
sparotok.blog.bg/politika/2010/04/27/traki-iranci-i-bylgari-i.535632

ТРАКИ, ИРАНЦИ И БЪЛГАРИ –I 

Когато туранската теория за произхода на българите започна да издиша печално, поддръжниците й намериха друг вариант за продължение на старите заблуди. Дедите ни бяха наречени иранци eдинствено и само корените на нашия народ да бъдат поставени в Централна Азия, а не в Европа където им е мястото.

По ирония на съдбата, точно  твърдението за иранския произход на дедите ни доказва, че те са траки. Звучи странно, но това е така защото от нас са укрити много данни, без които ние не можем да добием добра представа за произхода на иранските народи.. За такива са обявени скити и сармати. Изследователите претендиращи, че българите са азиатско племе подбират селективно сведения, като умишлено пропускат най-важните и по този начин най-безсрамно заблуждават читателите си.

Ако дори и на кратко се обясни кои са скитите и сарматите ще стане ясно, че те са европейски народи, част от които е мигрирала за Азия където дълги векове владее местното население и го повлиява езиково, културно, а и генетически. Генът Р1а1 се среща често в Централна Азия, но най-старият му вариант е на Балканите. Този факт показва , че в далечното минало, племена обитаващи Източна Европа са мигрирали на изток. Разпространението на линеарната керамика и могилни погребения от Балканите към Централна Азия е поредното и необоримо доказателство за това.

Нека разгледаме данни за скити и сармати, които наши и чужди учени не желаят да споменат. В книга I-ва на “География” Страбон обяснява, че в най-дълбока древност името скити е било употребявано за хората живеещи на север от гърците. Т.е. траките също са включени в етноса на скитите. Твърдението на Страбон не е изолирано. Касий Дион е категоричен, че тракийското племе даки е клон на скитите. Знаем, че гети и даки са един народ, говорещ същият език като мизите и останалите траки обитаващи земите на юг от Стара планина. Стефан Византийски е също ясен пишейки – Скюти етнос тракон – скитите са тракийски народ.

Археологическите данни показват, че има огромна прилика между траки и скити по отношение на погребални ритуали, въоръжение и керамика. А самото име скити е прекрасно обяснимо на български език. Страбон предава значението на етнонима скити с гръцката дума номади, което означава скитащи, скитници ( Σκύθας έκάλουν ή Νομάδας ).

Обърнете внимание, народностното име на скитите е обяснимо на български. Този факт се премълчава както от поддръжниците на туранския, така и от тези на иранския произход на българите защото скитите са древни обитатели на Европа, макар значителна част от тях да е обитавала и Азия.

Какво знаем за сарматите? Страбон обяснява, че те са роднини на скитите, а Прокопий твърди, че принадлежат на семейството на гетите ( които са най-храбрия и праведен тракийски народ). Според Страбон същите тези гети са от рода на мизите, а от IV-ти до XIV-ти век мизите са отъждествявани с българите.

Ето какъв е резултата, ако се представят укриваните факти:

1. Така наречените ирански скити и траките принадлежат на един и същи етнос.

2. Така наречените ирански сармати са тракийски народ.

Това, че определени племена на родствените траки, скити и сармати са обитавали и Азия не ги прави автоматично азиатци, тъй както присъствието на англичани в Австралия не ги прави автоматично англичаните чернокожи и чернокоси аборигени.

Нека да обясним и връзката на траките с персите- дедите на днешните иранци. Херодот разказва, че персите са живели дълги векове под влиянието на медите.  Т.е. предците на днешните иранци са повлияни езиково, културно и генетически от племето меди. Плиний твърди, че медите са деди на сарматите,  а Прокопий пише, че сарматите са от рода на тракийското племе гети.

От тракийските меди персите вземат обичаи, религия, дори облеклото си. Заратустра не е персиец е медиец, чието истинско име е Зартошт. То има значение златоухият ( мъдрият, този, който чува мъдроста). ЗАРТ отговаря на тракийската дума ЗАРТАС, ЗАЛТАС – златен, златист, а ОШТ означава УШИ.

Ето как се затваря кръга. Обявените за иранци скити и сармати принадлежат на семейството на траките. Тракийските меди са повлияли персите  и други съседни на тях народи езиково и културно. Това е причината в пащу, дарди и фарси да има думи близки до нашите. Получила се е тракизация на народите от Централна Азия, т.е. произхождащите от Балканите наши предци са създателите на иранската култура. След дълги векове, по същият начин римляните ще повлияят гали, иберийци и лузитани и ще положат началото на романската езикова общност.

Преди време изобличих в лъжа нашите езиковеди твърдящи, че имало съвсем малко паралели в тракийски и индо-ирански. Бяха посочени 4, а се оказа, че бройката е доста по-голяма, а именно 84. Приликата на тракийския със санскрит и авестийски може лесно да се обясни с древните тракийски походи в Централна Азия, за които свидетелстват Филострат,  Еврипид, Хигиний, Цицерон, Сенека, Аполодор, Овидий, Нонус, Плиний, Страбон....За да се стигне до Индия трябва да се мине през древен Иран... Тези данни се премълчаваха защото не пасваха в теориите за примитивността на траките и азиатският произход на българите...Колко дълго обаче може да си крие истината?

Виждате ли колко е елементарна истината когато се дадат всички данни. Ако поддръжниците на теорията за иранския произход на българите бяха обяснили, че древните скити и сармати са роднини на на траките, нямаше да може да се заблуждава, че ние идваме от Азия, понеже траките са най-древните цивилизовани обитатели на Европа. Тракийският език, който е най-древна форма на българския се говори в земите ни повече от 7 000 години.

Както да го въртят и сучат противниците на България не могат да крият истината вечно. Да, изкарваха ни монголи, татари, тюрки, фини, чуди, а после и роднини на персите, но на лъжата краката са къси. Живеем във века на информацията. Преди само избрана група хора имаше достъп до историческа литература, сега положението е различно. Този, който търси истината ще я намери!

http://sparotok.blog.bg/politika/2010/03/21/kak-ni-lygaha-bezsramno.515412

http://sparotok.blog.bg/politika/2009/10/15/dionis-i-trakiiskiia-pohod-kym-indiia.416191

Категория: Политика
Прочетен: 5196 Коментари: 6 Гласове: 0
Последна промяна: 28.04.2010 08:15
27.04.2010 21:37 - Weisse Wolfe
Една моя любима група - Weisse wolfe

Weisse Wut
image
www.4shared.com/file/uUyVTYvN/Weisse_Wut.html


Jahrzehnte der Dekadenz
image
www.4shared.com/file/SMat1vEz/Jahrzehnte_der_Dekadenz.html
Категория: Музика
Прочетен: 926 Коментари: 0 Гласове: 1
26.04.2010 08:11 - Stahlgewitter
Продължавам с музиката за бели хора. Една изключителна немска банда. Можеби една от най-добрите в тоя стил.

Stahlgewitter



Live im Reich
image
www.4shared.com/file/MjttPrsw/Live_im_Reich.html


Auftrag Deutsches Reich
image
www.4shared.com/file/R0SFwsLH/Stahlgewitter_-_Auftrag_Deutsc.html


Das eiserne gebet
image
www.4shared.com/file/o4_RiohE/Stahlgewitter_-_Das_eiserne_Ge.html


Germania uber alles
image
www.4shared.com/file/_4OXwROX/Stahlgewitter_-_Germania_ber_a.html


Germania
image
www.4shared.com/file/fGuaYwSO/Stahlgewitter_-_Germania.html


Politischer Soldat
image
www.4shared.com/file/t1jSBT1s/Stahlgewitter_-_Politischer_So.html


Stahlgewitter
image
www.4shared.com/file/uVfhVn_x/Stahlgewitter.html
Категория: Музика
Прочетен: 3140 Коментари: 0 Гласове: 1

Тия дни получих странна сметка от Виваком - 44 лв и някакви стотинки. Интересното е, че стационарния телефон го ползваме само за връзка със баба ми на село и заради интернета. Като цяло разговорите за периода (който изобщо не ти става ясно от кога до кога е) са около 3 лв и стотинки, а таксата за поста ми е сведена на минимум (3,33 лв ако се не лъжа). Дотук добре. В края на фактурата обаче Виваком ме известяват че ми начисляват една сума от около 20 лв за някакви задължения за минали периоди ?!? Ние си плащаме редовно сметките и не сме закъснявали, нямаме и неплатени сметки към Виваком. Дни преди това обаче, получихме фактура която е за около 28 лв и след това въпросната за 44лв(?!?). Когато майка ми отива да плаща телефона и се заявява че има да плаща 44 лв. Когато тя попитала за въпросните стари задължения при условие че редовно си плащаме сметките, отсреща и казват че правят някакво изравняване на сметките. Какво е това изравняване един господ знае. Съответно майка ми им платила това което дължи по-първата фактура. Защо тя явно е реалната.

Явно това е поредния номер на чуждите корпорации да източват и без това източените и изцедени българи. Нямат ли си тия компании друга работа. Да отиват там да си надуват сметките и да си въртят далаверите в собствените си държави. Да ама там номера не минава... Западняците има държави, които работят за интереса на собствените си общества, а не както в България да се подтиска и тъпче населението. Ако това се беше случило на запад, досега Виваком да бяха санкционирани хиляда пъти.

Наскоро гледах по тв предаването „Частен случай“ за подобна ситуация с Виваком. Аз лични не мисля да оставя нещата така. Мисля тия дни да се заема лично и да видя какви са тия изравнявания и тия стари задължения.


Категория: Лични дневници
Прочетен: 888 Коментари: 0 Гласове: 1
Изригването на вулкан е нещо нормално. Само че като че ли медиите малко се пооляха наистина. Прегледах в един от постовете тук и снимки от облака. Оказва се че за пореден път НАСА са прави, а Европа се е подвела здравата. Сега се оказва че нещата не са били май толкова страшни, та да се парализира цяла Европа. Аз лично надушвам някаква конспирация. Все още незнам каква точно е тя, но помислете - може ли в нашия високотехнологичен свят да се доверим само на един източник на информация, при условие че имам хиляди сателити в орбита които правят снимки. И то този източник е някаква софтуерна симулация. На базата на това затвориха цяла Европа за полети. И няколко десетки авиокомпании претърпяха огромни загуби. А медиите с два реда сълзи и два реда сополи обясняваха колко голяма трагедия било това за Европа и постоянно ни навираха пред носа загубите, които търпели авиокомпаниите. Струва ми се че тук има нещо гнило... Има нещо гнило и то доста смърди... Но все още немога да проумея кой би имал сметка от спирането на полетите над Европа.

ПП: На всички вас които сте скептично настроени срещу теорията за световната конспирация бих препоръчал да гледате следните филми:
Zeitgeist 1 и 2 - намира се лесно в www.kolibka.com
Серията от филми Secret Space - zamunda.net/browse.php и гореспоменатат kolibka.com
Трите сезона на History Channel UFO Hunters - мисля че ги има тук thepiratebay.org/search/ufo%20hunters/0/99/0

Категория: Новини
Прочетен: 1299 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 23.04.2010 06:38
19.04.2010 06:47 - Kraftschlag
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8631 Коментари: 4 Гласове: 1
Последна промяна: 19.04.2010 20:59
Тия дни нещо много съм се наострил. И по цял ден си слушам ой и RAC банди. Тъй като тая музика трудно се намира. Специално за феновете на тоя тип музика и просветените в идеята ще пусна няколко линка.

Първата банда се казва Oidoxie. Успях да намеря само един албум - Terrormachine.
image
image

www.4shared.com/file/r93ZkJSU/Oidoxie_-_Terrormachine.html

Категория: Лични дневници
Прочетен: 6713 Коментари: 21 Гласове: 2
Последна промяна: 19.04.2010 20:36
   Намерих това заглавие на страницата на dnes.bg. Радвам се, че в България има все още националисти които мислят с главата си. Не мога да скрия, че подкрепям националната идея и аз самият малко или много съм националист.
   Пълният текст на новината може да намерите тук:
www.dnes.bg//politika/2010/04/18/v-plovdiv-startira-podpiska-sreshtu-chlenstvoto-na-turciia-v-es.89551
  Аз не мисля, че мястото на Турция е в Европа. Турците са нация тъпа, потънала в религиозни предразсъдаци и тяхната единствена цел при влизането им ЕС ще е да смучат от благата на предпресъединителните фондове. Техните работници ще залеят Европа още с отварянето на границите за безвизово пътуване в ЕС(те и без това вече заливат Европа). Тогава България наистина ще се превърне в турска тоалетна и наистина ще бъдем стопени от 70 милионната им нация. Освен това турските националистически кръгове отдавна имат апетити към България. Те твърдят, че България е била тяхна и пак ще бъде тяхна. Едно приемане на Турция в ЕС само ще ускори и улесни процеса на домогване на турците до български територии.
   Не мисля, че Европа ще допусне Турция до ЕС. Предвид знаците които дадоха от Швейцария и Германия. Особенно от Швейцария. Някои ще кажат-да ама Турция се еропеизира, вижте Истанбул, Бурса, Анталия и т.н. Европеизирана е само тази част която е близо до Босфора. Надолу в Анадола се шири бедност, неграмотност, простотия, мизерия и див ислямизъм. Така е дори и в по-големите им "европейски" градове. Само че там това се забелязва като че ли по-малко. Главно заради по-нормалния облик на градовете. 
  Турция! Докато жените ви ходят с фереджета и шалвари, а ходжите вият като пребити мастии по пет пъти на ден от минаретата, няма Европа за вас! Призовавам всички вас които се наричате българи да сложите своя подпис, за да я има България и утре.
Категория: Новини
Прочетен: 843 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 18.04.2010 12:29
   Старият континент вече си има доста сериозен действащ вулкан. Това е поредния писък на природата. Поредния трус, с който Земята се опитва да се отърси от нас хората. НИЕ, интилигентните и можещите, НИЕ които разкъсваме бавно плътта и ден след за да извличаме от там какво ли не. Време е да си кажем "СТОП! На къде вървим, няма ли друг път друг начин?"
   Явно древните маи ще излезнат прави. Дните на хората може наистина да се окажат преброени.
   Итересното е че в такива моменти не се говори за последствията за природата или за въздействието, което ще има това изригване върху хората, а става въпрос (както е написал minchomin в своя блог), само за загуби на авиокомпаниите за отменени полети и т.н. Ако човечеството продължава да мисли само за печалба и пари няма да стигне далеч. Този вулкан е само предупреждение, земетресенията и цунамите също бяха предупреждения. Но вече ми се струва, че тези предупреждения добиват характера на виеща сирена. Време е да се събудим, да вдигнем глави и да престанем да свързваме всичко с пари. Време е монопола на корпорациите търсещи само печалбата да секне. Време е човечеството да помисли за себе си и да промени начина си на живот. Защо ние човечеството сме тия които копаем земята за фосилни горива и ние сме тия които ги горим и тровим въздуха си с тях. А "учените лаят като кучета" е написал minchomin. И аз съм напълно съгласен с него. Трябва всички тези учени най-накрая да кажат истината на човечеството. Всички имаме право на това. Но като гледам днес на дневен ред стоят парите, кризата, намаляващите печалби и .т.н. Никой не се интересува, че човечеството е на прага на сомоизтреблението. Комерсиализма ще погуби света. 
Категория: Лични дневници
Прочетен: 903 Коментари: 0 Гласове: 1
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: thrasher
Категория: Лични дневници
Прочетен: 211257
Постинги: 41
Коментари: 121
Гласове: 70
Архив
Календар
«  Април, 2010  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930