Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Разни мой мисли за обстановката в страната, различни теми и събития касаещи обществото, интересна музика и др.
Автор: thrasher Категория: Лични дневници
Прочетен: 211865 Постинги: 41 Коментари: 121
Постинги в блога от Юни, 2010 г.
 "Два пъти по-малко деца се раждат в Шуменско в сравнение с първите статистически данни от региона.

Първото преброяване на населението в тогавашното Шуменско окръжие, включващо и част от сегашната област Търговище, е направено преди 130 години. 

През 1882 година са се родили 6069 деца, през миналата година в двете области Шумен и Търговище има общо 3450 бебета, съобщи директорът на териториалното статистическо бюро Атанасула Настева. 

Намалял е и броят на браковете – от 1676 преди 130 години на 1008 сега. Затова пък се е увеличила средната възраст, на която шуменци създават семейство.

През 1882-ра средната възраст на младоженците е била 20-25 години, а булките са били от 15 до 18-годишни.  

Днес мъжете в Шумен се женят между 25 и 30-годишна възраст.

При жените увеличението е още по-значително – средно със седем години. 

Едно нещо обаче не се е променило – доходите на домакинствата в Шуменско и тогава, и сега са под средните за страната."

Източник: dnes.bg

Елате и вижте какво става с десетия град на България. Радвам се че някой най-накрая вдигна поглед и към нас. Града умира. Реално живеещите с адресна регистрация в Шумен едва ли са повече от 40 хил. Града е пълен с турци и мангали от Делиормана. Младите хора не намират перспектива за развитие в града и масово напускат. Заминават или в чужбина или в други градове в България. Събота вечер към 19-20 часа града е мъртъв. Селяните които с купища се изсипват в понеделник и правят задръствания в града заради неграмотното си шофиране в събота вече ги няма. Защото още в петък вечер са се изнесли. Безряаботицата е придобила чудовищни размери, а в града масово се карат лъскави и чисто нови возила. Като цяло средната заплата в града е 400лв. Много рядко има работодател който да да дава повече. Няма голямо работещо предприятие в което да работята над 200-300 човека. Шумен умира. Ако не са военните и университета градът просто ще се превърне в едно село. Лошото е че през последните 10 години никой не взима мерки за съживяване на града. Политиката на местните ни управляващи е такава. 

Категория: Лични дневници
Прочетен: 941 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 30.06.2010 06:46
Ето на как во се натъкнах тая сутрин в dnes.bg

В писмо до медиите Главното мюфтийство призовава за всенародни протести на мюсюлманите в България.

От справката става ясно, че имами, ваизи и редови мюсюлмани ще протестират на 18 юни, петък, в различни часове, в градовете: Шумен, Силистра, Дулово, Разград, Айтос, Кърджали, Крумовград, Русе, Пловдив, Смолян, Търговище, Хасково, Добрич, София, Монтана, Плевен, Гоце Делчев, Велико Търново, Пазарджик, Велинград, Сливен.

"Надяваме се на публичност, с която да се даде коректна гласност на позицията на мюсюлманската общност по въпроси, касаещи религиозните им свободи", пишат от мюфтийството.

Dnes.bg припомня, че в началото на месеца почти 1000 души – имами, мюфтии и мюезини, участваха в протестното шествие на мюсюлманите, което премина пред президентството, Министерския съвет и Народното събрание.

Всички протестиращи изразиха недоволството си от възстановяването на Недим Генджев като ръководител на мюсюлманското вероизповедание в страната.

Тогава от Главното мюфтийство отправиха апел към държавните институции да не се намесват в делата на вероизповеданието.

 

Само преди ден в декларация мюфтийството отново призова правителството и държавата да зачитат правата и свободите на мюсюлманската общност в България.


 

"Въпреки че е член на ЕС, в България се прилагат методи на полицейска държава. Председателството на парламентарната комисия по контрол на ДАНС от партия Атака и назначаването на Божидар Димитров, чийто профил е отдавна известен, за министър, отговарящ за Агенцията за българите в чужбина и Дирекцията по вероизповеданията към МС, е показател за задкулисните планове на този натиск", обявиха от духовенството.

Оттам допълват, че действията целят нарушаването на общественото спокойствие и “прилагането на действия”, които възраждат тъмното минало на страната”.

"Призоваваме българското правителство да предприеме възможно най-скоро необходимите действия за недопускането на по-нататъшно уронване престижа на страната ни, както и нарушаването на общественото спокойствие на мюсюлманите в България и българския народ като цяло", написаха от мюфтийството.
 
За какви религиозни права и свободи ми реват тия хорица. Джамии имат ли? - Имат. Имами имат ли? - Имат. И новини на турски си имат. И турски в училищата учат. Религиозни училища също имат. Какви още права искат. Аз не виждам някой да е ограбил правата и свободите им. Проблема че не могат да си оправят нещата вътре в общността си си е изцяло техен. Щом са избрали да живеят в България са длъжни да се подчиняват на законите и установения ред в страната. 
 

Категория: Политика
Прочетен: 15789 Коментари: 7 Гласове: 2
Последна промяна: 18.06.2010 08:28
14.06.2010 23:09 - Време е ...
Във връзка със случая с трамвай номер 20 и събитията около това искам и аз да кажа няколко думички. На много от вас може да се сторят остри.

Време е в България да се вземем в ръце и народа ни да осъзнае, че национализма не е лошо нещо и няма за цел съсипването и унищожаването на държавата и общетвото ни. Време е да се събудим и да осъзнаем че държавицата ни се напълни със всякакви буклуци от третия свят. Време е да си отворим очите и да признаем че в България има радикален ислям и той се развива в Родопите и Делиормана. Време е да спрем това явление поп-фолк, което насажда грешен модел за поведение у нашите деца и фалшива ценностна система. Време е за антибългарски прояви, целящи уронване престижа на държавата и гавра с нейните символи да има осъдени. Време е в България официалния език да стане наистина българския и да спрем да чуваме около нас разни неразбираеми бъртвежи на турско-мангалски езици. Време е да на направим така че България да бъде за Българите!

Категория: Лични дневници
Прочетен: 3510 Коментари: 7 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: thrasher
Категория: Лични дневници
Прочетен: 211865
Постинги: 41
Коментари: 121
Гласове: 70
Архив
Календар
«  Юни, 2010  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930