Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 19:19 - Нов турски сериал
Автор: thrasher Категория: Новини   
Прочетен: 1769 Коментари: 2 Гласове:
2



  Днес на страницата на Алтермедиа се появи следното съобщение

На 2-ри юни, bTV пуска нов турски сериал. В деня, в който цяла България почита паметта на великия революционер и поет Христо Ботев,тази частна телевизя не само,че не показва уважение към неговото делото, а дори по безсрамен и унизителен за всички Българи начин показва, че за нея моралните и патриотични ценности на Българина, са смешни и безсмилени. Ако не обичате турските сериали, ако не искате ДПС да са партия, която има власт и права в нашата държава, ако се чувствате предадени и обидени от страна на телевизия бТВ,ако самочувствието ви на Български граждани е потъпкано,елате на 2-ри юни пред малкото НДК (сградата на бТВ) в 11 часа. Покажете,че ви пука за България. Защото не за такава страна умряха Левски, Ботев, Бенковски, Каравелов и всички знайни и незнайни синове на майка БЪЛГАРИЯ!
Това което планира БТВ е наистина кощунство и цели пропагандиране на про-турски настроения в страната. За мене лично това е една голяма гавра с паметта на нашите деди гинали за освобождението на България от турците-народ който 500 години си е разигравал коня по нашите земи.
За мен лично турските сериали целят само едно - да покажат на българина една Турция, която е уж европеизирана и цивилизована. картината която ни показват тези сериали е доста далеч от реалността. Казвал съм го и преди в мои постове - европеизирана е само европейската част на Турция, по Анадола цари див ислямизъм и неграмотност. Идеята е да видим ние тука колко Турция е напред икономически, колко се е интегрирала към съвременния европейски свят, та един ден като се стигне до референдум за или против Турция в ЕС ние да гласуваме за.
Освен това тия сериали повдигат настроението на про-турското малцинство в България. За тях е гордост да гледат сериали на родния си език, направени в родната им страна-майка Турция.
Капакът на тазгодишните чествания обаче сложи прецедента с премахването на най-старият паметник на Ботев в страната ни. Явно в България ден след ден някой се опитва да ни отдели от корените ни. Факт е че срещу това решение протести почти нямаше. Явно след провала на Болен Сидеров и неговата дружина диви селяни, хората изгубиха доверие в крайно дясното и националната идея. Спомням си как преди няколко години на една среща с Боян Расате, той пророкува тая съдба на Атака. Явно тоя човек е вникнал още тогава дълбоко в нещата, проумял е ситуацията и не се е поддал на натиска.
Днес много от младите не се интересуват от национализъм и политика, въпреки че са пълноправни граждани на тая страна и имат право на глас. Повечето се интересуват единствено от гореспоменатите сериали, Биг Брадър, бързи коли, готини мацки и всичко друго но не и от това което става в собствената им страна. 
Хора опомнете се и на 2-ри юни когато завият сирените спомнете си кои сте, кои са вашите деди, за какво и срещу кого са се борили. Застанете мирно с високо вдигната глава-не отминавайте с пренебрежение както много правят напоследък и помнете че сте чеда на велик народ, гордейте се че сте българи. Защо само това ни остана честа и гордостта. 





Тагове:   нов,   национализъм,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Аз не се гордея, че съм българин
03.06.2010 22:57
Ти?
цитирай
2. анонимен - Българи ли сме или сляпо стадо...?
05.06.2010 07:50
Нямам думи, но само старите хора зачитат историята ни...

Едва ли новото поколение може да се гордее със простотиите и беззаконията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thrasher
Категория: Лични дневници
Прочетен: 211878
Постинги: 41
Коментари: 121
Гласове: 70
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930