Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2010 06:00 - Доган пак се осра
Автор: thrasher Категория: Политика   
Прочетен: 2602 Коментари: 2 Гласове:
1




image

Раздавали по 20 лв. за мелето пред Джумая джамия 12.08.2010 19:24 97 Армията на Доган се разби, твърди новият шеф на настоятелството
 
image

Джумая джамия. Снимка: БГНЕС

Близо 200 мюсюлмани се биха в пловдивската Джумая джамия снощи.

Конфликтът избухнал заради спор между новото и старото ръководство. По време на боя през високоговорителите на храма се чул призив за свещена война.

Заради тежкия конфликт през целия ден днес районът около джамията беше охраняван от над 20 жандармеристи.

"По време на молитва в храма нахлуха около 100 човека, които подкрепят старото ръководство, водени от трима депутати на ДПС", разказа пред Dnes.bg шефът на новото джамийско настоятелство Ашим Асан.

По думите му те се нахвърлили върху мюсюлманите и в джамията избухнал масов бой.

"През високоговорителите те казаха „Аллах ахбар”, което означава „Аллах е велик” и призоваха за свещена война, която може да бъде между мюсюлмани и християни или срещу някоя от другите религии", твърди Асан.

Според него зад масовия бой от снощи стоят и политически мотиви. Той твърди, че до момента в джамиите в страната са правени агитации в подкрепа на ДПС.

"Няма да позволим нашите имами и духовни служители да агитират в полза на ДПС или която и да е друга партия", заяви Асан.

 

"Армията на Доган в джамиите се разби", твърди  ръководителят на пловдивското джамийско настоятелство.

Ашим Асан твърди още, че на всеки участник в снощното меле е платено по 20 лева от старото ръководство, а побойниците били купени в Столипиниво.

В момента е започнала ревизия на старото управление. По думите му за момента излизат обезпокоителни данни за злоупотреби, за които е сезирана прокуратурата.

"Продавани са имоти и са източвани големи суми пари. Някои от старите ръководители на джамията станаха милионери на гърба на вярващите", твърди още шефът на джамийското настоятелство в Пловдив.

Dnes.bg се опита да намери гледната точка на представителите на старото ръководство на  джамията, но през целия ден мобилните им телефони останаха изключени.

От пловдивската полиция обясниха, че засиленото полицейско присъствие в района на храма ще остане до потушаването на конфликта.

dnes.bg

Абе аз ли съм тъп или наще политици недовиждат и не могат да мислят... По конституция никоя политическа партия няма право да се обвързва с религия, раса и етнос. ДПС отдавна са здраво свързани с исляма в България и   турския етнос. Какво подяволите търсят депутати от ДПС в конфликта между религиозната оправа.Това си е чисто смесване на политиката с религията. Време е тая турско-мангалска партия да бъде забранена и обявена за антиконституционна.
От друга срана пък мене ми харесва тоя конфликт. Смятам че той ще раедини турците в България, които се консолидират около Доган.

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ДПС поддържа старото ръководство, ...
13.08.2010 08:15
ДПС поддържа старото ръководство, защото то държи в подчинение мюсюлманите, заплашва ги и ги принуждава да гласуват за турско-мангалската партия.Иначе този педал- Доган няма дя има влияние в парламента.Всичко е пари приятелю!
цитирай
2. pitashtia - Въпросът е за пари и пак за пари
13.08.2010 17:05
Който не е разбрал, че ДПС са просто една корпорация, която прави пари от политиката значи е глупак . Пари-власт-пари` Това е формулата.
А злоупотреби има навсякъде където е възможно. В православната църква- също.
Но устройството и е недемократично и посъщество е мафиотско. Е не толкова колкото на католическата църква, но няма ли редовни избори и не се ли сменя едно ръководство отвреме на време така че новите да извадят кирливите ризи на старите, такава организация трябва да се забрани в едно демократично общество. Всички организации с нестопанска цел, трябва да са прозрачни и демократично устроени. Нямат ли такъв устав да са противозаконни.
Защо мафията възникна в една католическа страна и то където е центърът.
Защо няма мафия в Скандинавието, където протестантските църкви са демократично устроени.
Защо българските партии са лидерски, а демокрацията в тях формална?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thrasher
Категория: Лични дневници
Прочетен: 211868
Постинги: 41
Коментари: 121
Гласове: 70
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930